Seminars

Plaatje

27 september 2023

Van der Valk Hotel, Hinthorstlaan 2-4, Utrecht Zuid (09.30-16.30)

Deelnamekosten: € 625

(Vrij van BTW vanwege scholing)

Studiepunten (PE): 6


Doelgroep:

Directeur-bestuurders, financiële managers, controllers, leden van de Raad van Commissarissen van woningcorporaties en hun adviseurs.

Annulering is kosteloos tot vier weken voor het seminar.
Daarna mag altijd een collega in uw plaats deelnemen.

Financieel Beleid Woningcorporaties

Het WSW zegt dat om de prestatieafspraken te realiseren door woningcorporaties 50 miljard moet worden bijgeleend. De leningportefeuille gaat dan van 85 naar 135 miljard.

Door de gestegen rente, hogere bouwkosten en schaarse locaties wordt het lastig om de gemaakte afspraken voor de bouw van 300.000 woningen na te komen. Daarbij zorgt de niet aftrekbare rente voor hogere belastinguitgaven.

Als onderdeel van de prestatieafspraken moeten in juli de huren van grote groepen huurders worden verlaagd en moeten grote bedragen worden geïnvesteerd in verduurzaming.

Het ministerie rekent nu uit of de bouwplannen van de corporaties nog wel financieel haalbaar zijn. Als dat niet zo is, doemt een probleem op voor het kabinet en de corporatiesector.

Het uur van de waarheid nadert zegt dagvoorzitter Johan Conijn!

Wij bieden direct na Prinsjesdag een inspirerend en actueel programma met bijdragen van onder andere BZK en het WSW.

Wij werken nog aan het programma, dat zo snel mogelijk bekend zal worden gemaakt. In afgelopen jaren was het seminars snel volgeboekt. Om zeker te zijn van een plaats kunt u zich natuurlijk alvast aanmelden. U kunt tot vier weken voor het seminar kosteloos annuleren.

Het seminar wordt op video opgenomen. Zodoende kunt u ervoor kiezen om thuis te kijken via een videostream. U kunt deze ook (eventueel in delen) kijken op een tijdstip dat het beste schikt (óók 6 PE).